Svaz juda otvírá japonskou restauraci


Právě skončené mistrovství světa v judu přineslo fantastický úspěch Lukáše Krpálka, ale také nepříjemné zjištění, že ostatní borci se nedokázali poprat, a to doslova, s tradiční japonskou stravou. Nestačil ani dlouhý aklimatizační pobyt, mnoho bodů do kvalifikace na nadcházející olympijské hry nezískali.

Vedení svazu zareagovalo velmi promptně a pronajalo si prostory kdysi populární čínské restaurace ve Vodičkově ulici v Praze. Zřídí zde pražské aklimatizační centrum, reprezentanti – kromě Krpálka – se zde budou povinně stravovat, aby si navykli na pro nás atypickou skladbu potravin.

Domluvený je již také japonský kuchař, který má zkušenosti s vyvařováním pro reprezentaci sumo. Náklady hradí částečně Český olympijský výbor, částečně svaz a zbytek komerční příjmy, ve vybraných hodinách bude restaurace otevřena i pro veřejnost.

Tento ambiciózní projekt vzbuzuje velký ohlas, a pokud se osvědčí, je prý připraven olympijský výbor licenci odkoupit, po skončení letní olympiády prostory rekonstruovat a s výhledem na zimní hry v Pekingu obnovit čínskou restauraci, aby naši sportovci měli doma co nejlepší podmínky na přípravu. 


Nová kariera Tomáše Berdycha

Sáblíková bude mít halu v Harrachově

Slávisté pykají za Tvrdíka

Letenský stadion půjde k zemi

Říká se, že kuriózní neověřené informace, jaká je i ta, co jste si přečetli, vydavatelé novin dříve opatřovali latinskou zkratkou N.T. (Non testatum) – neověřeno. Fonetická podoba zkratky "enté"  se zvukově  podobá německému die Ente, česky tedy kachna. Nu a tak Kachna na neděli. 

(kp,sportovnilisty.cz,foto:mp)