Legendě sportu Daně Zátopkové k narozeninám gratulovali ministr a oštěpařská omladina

Gratulantů, kteří  během září 2019 navštívili v trojském bytě paní Danu Zátopkovou, bylo mraky.  Slavná oštěpařka slaví neuvěřitelných 97 leta tak mezi gratulanty byli třeba ti z pohledu Dany Zátopkové z generace oštěpařských pravnuků,  zástupci současné české oštěpařské elity z Dukly Praha - Vítězslav Veselý, Nikola Ogrodníková, Irena Šedivá a Nikol Tabačková.

V předstihu legendární atletce pogratuloval i ministr obrany Lubomír Metnar, který přišel spolu s hudebníky z Ondráše, a s Danou si zazpívali pár jejích milovaných moravských lidovek.

"Paní Dano, přeji pevné zdraví a neutuchající elán!” pogratuloval  ministr obrany Lubomír Metnar při návštěvě Dany Zátopkové, která mu za blahopřání nechala zahrát písničku Vysoký jalovec.

Dana Zátopková dostala i hodně gratulací, které přišly poštou a přijala i mobilní blahopřání.

Se všemi gratulanty si olympijská vítězka z roku 1952 v Helsinkách popovídala a dobrým červeným či medovinou přiťukla. Hodně se povídalo a vzpomínalo. Třeba na Ťopka, jak dodnes něžně nazývá svého věhlasného muže, vytrvalce Emila Zátopka.

Paní Dana se stále zajímá o atletiku a sleduje zejména svoji disciplínu oštěp. Vždycky si ráda povypráví s Janem Železným a Barborou Špotákovou, kteří stejně jako ona slavili olympijské triumfy.

"Paní Daně z celého srdce gratulujeme. A sportovní gratulace míří i do atletického nebe Emilovi, který se narodil ve stejný rok i ve stejný den jako jeho žena Dana  – 19. září 1922." píše se v gratulaci na facebooku ASC Dukly, ke které se připojujeme.

(ps, facebook ASC Dukla, SportovníListy.cz, foto: Ivana Roháčková ASC Dukla)