Jen dvě branky v Edenu, aby se neřeklo. Slavia Praha - Opava 2:0

Fotbalisté Slavie Praha po prohře v Ďolíčku ve vršovickém derby museli v dalším kole s Opavou vyhrát stůj, co stůj a povedlo se.

Pražané měli v duelu s Opavou plno šanci, ale ze všech těch příležitostí skórovat se jim to podařilo jen dvakrát.


Jak říkám...



"Opava potvrdila to, co hrála  v prvním jarním kole, kdy se představila jako velice organizovaný, bojovný a sebevědomý tým. V Edenu v prvním poločase nám hru také velice ztěžovali, snažili se být všude včas, přesouvali se dopředu a obsazovali nám hráče. Ze začátku jsme i kvůli změnám v sestavě byli nejistí. Dali jsme gól a měli jsme další možnosti. Šancí bylo v prvním poločase dost, ale hra byla taková dost neurovnaná. Soupeř měl dva zajímavé momenty. Ve druhém poločase jsme začali velice dobře, měli jsme spoustu dobrých přechodových věcí a dali jsme gól na 2:0. Tím, že byl neuznaný, nás to trošku zabrzdilo a Opava ještě změnila rozestavení. Celkově výkon hodnotím jako slibný, byla tam spousta lepších věcí než v prvním jarním zápase. Jsem rád, že jsme vyhráli, že oba dva útočníci dali gól a že oba debutanti uhráli nulu vzadu. Pro nás spousta pozitivních věcí, na druhou stranu je i spousta negativních," okomentoval utkání trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

"Musím říct, že výkon v prvním poločase se mi stejně jako s Plzní líbil. Dostáváme se s tak silnými soupeři do šancí, které bychom měli proměňovat. Druhý poločas se mi z našeho pohledu už moc nelíbil, byli jsme tam málo nebezpeční směrem dopředu. Mužstvo potřebuje dobrý výsledek, ale jsem tady šestý zápas a z toho jsme hráli pět proti týmům, které byly na prvním až šestém místě. Nechci říct, že by kluci potřebovali slabšího soupeře, ale potřebovali by se chytit nějakým utkáním a hlavně vstřelit branku,"  Jiří Balcárek, trenér Opavy.








Praha 22. února 2020




 FORTUNA:LIGA   dvaadvacáté kolo


Slavia Praha - SFC Opava 2:0 (1:0)

Branky: 32. Musa, 84. Tecl. Rozhodčí: Ginzel - Vitner, Novák - Ardeleanu (video) * ŽK: Tijani - Hrabina, Železník, Rychlý, Hnaníček, Zapalač . Diváci: 16.319.
Slavia Praha: Kolář - Coufal, Kúdela, Tijani, Bořil - Zima, Ševčík - Olayinka (90.+1 Holeš), Stanciu, Provod (67. Masopust) - Musa (72. Tecl). Trenér: Trpišovský.
Opava: Fendrich - Hrabina (84. Hošek), Rychlý, Hnaníček, Žídek - Zavadil, Řezníček - Dordič, Texl (72. Juřena), Mondek (59. Zapalač) - Železník. Trenér: Balcárek.

(ps, SportovníListy.cz, foto: Petr Skála)